14.1.08

Slow food

Tot i tractar-se d'una iniciativa amb un cert grau d'indefinició i fàcilment sotmesa a l'habitual demagògia antioccidental, sempre he sentit simpatia cap a l'anomenat moviment slow. Fa uns cinc anys, quan preparava un viatge a la Toscana, en vaig sentir parlar per primer cop i fa uns mesos vaig escriure un article titulat Elogi de la simplicitat (http://alexfigueras.blogspot.com/2007/04/elogi-de-la-simplicitat.html) , amb unes quantes referències a aquest moviment d'arrels italianes. Veig que ara, la seva branca fundacional Slow food fins i tot té una representació a Espanya. (http://www.slowfood.es/).
El Magazine de La Vanguardia publicava ahir una entrevista amb el fundador del moviment Slow food Carlo Petrini. Malgrat que la presentació quasi em fa desistir, val la pena llegir-la. Crec que té gran part de raó:

http://www.magazinedigital.com/cultura/entrevistas/reportaje/cat_id/66