24.4.06

Les seleccions de personal

Enviï’ns el curriculum. Despulli’s personalment i professionalment. Parli’ns de la seva vida familiar. Està casat? Té fills? De què treballen els seus germans? Quant cobra i quant vol cobrar? Quins són els seus punts febles? Parlem una estona amb anglès. Ara en francès. Contesti’ns aquest test: dura 4 hores i l’ocuparà tota la tarda. Té 300 preguntes. No menteixi, que el descobrirem. Ara s’entrevistarà amb un psicòleg. Com es definiria? Com va aconseguir l’última feina? Per què viu en un poble? Què ens pot aportar? Gràcies. Ja el trucarem. O no.
Algun dia els tribunals hauran d’intervenir en relació a les seleccions de personal. Vulneren l’honor, la intimitat. S’aprofiten de la necessitat de la gent. Burxen dins teu per trobar les teves debilitats. Ho volen saber tot. Tot a canvi de res. Indefensió total. Caldria legislar en aquest àmbit i posar límits. Ho dic seriosament.
Sempre he pensat que si algun dia tinc temps, humor i ganes em presentaré com a candidat fictici en uns quants processos de selecció. Per fer-los perdre el temps a ells i pel plaer de deixar anar alguna boutade en el moment just. Sí, ho hauré de fer. Ho faré.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Exactament d'això tracta l'exitosa obra de teatre (no tant la pel·lícula, que tracta més sobre la ferotge competència entre els candidats) "El mètode Grönholm".
M'agrada la proposta de portar-los als tribunals. Segur que es podria fer alguna cosa, seria molt interessant.

Alex

Àlex Figueras ha dit...

Doncs, serà qüestió de veure l'obra de teatre.
Vaig veure la pel·lícula creient que anava d'aquest tema i em va sorprendre molt negativament.