13.6.13

Nighthawks

Hi ha obres que, tot i ser reproduïdes fins la sacietat, no perden la seva poesia. Potser perquè tots ens hem sentit en algun moment nighthawk.

I segurament pocs pintors han inspirat. directament o indirecta, tanta poesia com Edward Hopper. Segurament el poema més conegut sobre Nighthaws sigui el de Wolf Wondratschek, que ens dibuixa així la parella:

They don’t say a word, and why should they?

Both of them smoking, but there is no smoke.
I bet she wrote him a letter.
whatever it said, he’s no longer the man
who’d read her letters twice.

4 comentaris:

Àlex ha dit...

Per si t'interessa, dijous inauguren aquesta exposició a Barcelona, molt Nighthawks:
http://estefaniaurrutia.tumblr.com/

Àlex Figueras ha dit...

Interessant. S'hi haurà d'anar.

D. Capó ha dit...

Estimat Sr. Figueras. Li volia fer una consulta sobre el lloc de Binissaida de Devant. Buscant a l'Internet trobo un hotel rural anomenat Sant Joan de Binissaida, però em sembla que no és el mateix del teu llibre. Em podria indicar una adreça, web i/o telefon d'aquest indret màgic? Moltes gràcies.

Àlex Figueras ha dit...

Moltes gràcies pel comentari.
Binissaida de Devant és, efectivament, un indret màgic. És el lloc on es desenvolupen la majoria dels anomenats "Talleres islados", que permeten viure una experiència extraordinària al costat d'escriptors i artistes de primer nivell.
La millor forma de conèixer el lloc és contactant amb l'ànima d'aquesta iniciativa, la Mariona. Tota la informació està disponible a:
http://www.talleresislados.com/