16.2.11

Píndoles

Passejant per Barcelona m'adono que els passos de vianants es delimiten ara per dues bandes paral·leles de quadrats blancs. Exactament igual que en la meva primera infantesa. Després van ser substituïts pels passos de zebra que han imperat durant anys. Ara tornem als quadrats blancs. Em pregunto a què responen aquests canvis i revivals.

...

Sento per la ràdio que a França ha generat certa polèmica la versió en italià que ha fet Carla Bruni del clàssic de Charles Trenet Douce France. No entenc gaire el motiu de la reacció. Sóc un gran admirador del país veí però veig que allí hi ha també molta gent amb temps i ganes de pentinar el gat.

...

Mentre passejo pel parc de la Maternitat veig uns coloms picant unes molles de pa. Hi ha un tros més gran que, amb cada cop de bec -excessiu i mancat d'habilitat-, surt disparat i es desplaça uns quants decímetres. Sobtadament, baixa del cel una cotorra i s'emporta el tros de pa amb una facilitat absoluta. Els coloms ni se n'adonen en la seva proverbial estupidesa. És Darwin en estat pur.

1 comentari:

Àlex ha dit...

Crec que això dels quadrats blancs es deu a la pintura presumptament relliscosa dels passos zebra i a les reclamacions d'indemnització que rebia l'Administració.

Però posats amb revivals, jo preferiria que recuperessin les llambordes que encara hi deu haver sota l'asfalt de molts carrers.