4.2.10

El Cabanyal i la façana marítima de Sitges


Bloc de notes dóna suport a dues iniciatives conservacionistes que, tot i no tenir res a veure entre sí, coincideixen en l’amenaça a un patrimoni arquitectònic que podríem qualificar de popular.
D’una banda, em sembla absolutament antiestètic i fora de lloc el projecte de reforma d’una de les parts més emblemàtiques de la façana marítima de Sitges. Malgrat tenir una informació gairebé nul·la de la motivació del projecte, conceptualment i estètica el trobo absolutament fora de lloc. Segurament, hi deu haver una plataforma oficial de rebuig però jo us adreço a aquest bloc, on trobareu informació i imatges que parlen per si soles.
D’altra banda, existeix des de fa anys una contesa a tots nivells –polític, judicial, mediàtic- per tractar de salvar el barri del Cabanyal, a València. Segurament és molt senzill defensar el pintoresquisme i el caràcter popular d’aquest barri des de fora, lluny del dia a dia de la degradació que pateix, però estic convençut que hi ha maneres de rehabilitar-lo que no passin per la demolició. Us adreço també a un altre bloc personal sobre urbanisme, que recull informació i fotografies que testimonien el valor de moltes edificacions.