3.11.08

Article i reflexió

Enllaço un encertat article, Maltrato y grosería, de Javier Marías al voltant de la creixent mala educació i manca de respecte a les normes més elementals de cortesia i convivència.
Ara bé, tenint en compte també on es publica aquest article i de l’entorn polític i de pensament d’on prové, crec necessari afegir una reflexió.
Normalment, quan es parla de la preocupant situació de l’educació al país o del descrèdit de valors com ara l’esforç i el respecte o del creixement de l’incivisme, es diu que tothom n’és responsable. I segurament és cert.
Ara bé, com en la dita (que no sé a qui s’ha d’atribuir) “tots som iguals davant la llei, però uns són més iguals que altres”, penso que en aquest cas, clarament, també alguns són més responsables que altres de la pèrdua de determinats valors. I em sembla que no cal que m’expliqui més.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Potser el Javier Marias no, però els companys de foto son uns personatges impresentables, què no mals escriptors, però s'em fa dificil destriar, es aquest cas, ambdues coses. Pau V

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb Pau V. Marc X

Àlex Figueras ha dit...

La veritat és que cap dels tres que surten a la foto de Santillana (suposo que et refereixes a aquests) no necessiten àvia.