7.7.08

Poca broma

Llegeixo aquesta notícia a La Vanguardia i arribo a les següents conclusions/reflexions/interrogants:

1) Cal tenir molt de compte amb el que es publica als blocs, inclosos comentaris aliens. Jo almenys així ho faré. Potser caldria també que els programes per escriure blocs eliminessin la possibilitat de realitzar comentaris directes (sense moderació de l'autor) o, com a mínim, advertissin dels seus riscos.
2) Quins són els límits de la responsabilitat? Si l'autor del bloc és responsable dels comentaris que s'hi publiquen, també ho és dels continguts dels blocs que té enllaçats en el seu?
3) (Seré molt curós a l'hora d'escriure el que vull expressar a continuació). Darrerament observo en l'SGAE una certa deriva cap a posicions potser excessivament mercantilistes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Alex no ens tenim que collonir. Està clar que a algú comença a molestar aquesta capacitat de publicar lliurement les idees o la opinió sobre les mes diverses noticies que passen al mon i que internet posa al abast de tot hom. Preveig no trigarà gaire tems que els controladors de la opinió publica (recolzats per governs i jutges) es llançaran contra aquest “perill” que es la llibertat de opinió descontrolada. Tinc dubtes, soc un ingenu, sobre qui guanyarà en la batalla que se acosta: La llibertat individual o La inquisició, camufla en expressions com difamació, atac al honor etc.. Wait and see…

Àlex ha dit...

1) Obviament, no es pot publicar qualsevol cosa, ni tan sols als blocs. Sota el paraigües de la llibertat d'expressió no s'hi pot encabir tot.
2) Interessant el tema de la responsabilitat sobre els comentaris.
3)Tinc la sensació que la SGAE és una mica com en Laporta: ja no hi pot fer res, se li ha escapat tot de les mans.