28.12.07

Ken Follett

Segons he sentit a la ràdio, avui es posa en venda l’últim best-seller de Ken Follett, que sembla que és la continuació de l’exitós Els pilars de la terra, publicat fa una colla d’anys. Alguns amics de qui em refio molt em recomanen insistentment aquest primer llibre però a mi em costa molt endinsar-me en aquest gènere.
Per acabar-ho d’arreglar, avui a la ràdio els editors només sabien parlar de tirades i del que ells anomenaven punts de venda. Es decoraran els punts de venda, deia un.
Com cantaven Golpes Bajos: malos tiempos para la lírica.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Els "punts de venda". Com els "recursos humans", o com "practicar el sexe". Qui s'ho inventa tot això? No ho sabrem mai.
A mi també m'han recomanat moltes vegades "Los pilares de la tierra", junt amb "El perfume" i "El código da Vinci", però haig de reconèixer que encara no els he llegit, així que no te'n puc dir res. Potser un dia d'aquests aniré al punt de venda més proper i en practicaré la compra i posteriorment la lectura.

Anònim ha dit...

Encara una altra reflexió: un llibre pot ser un best-seller abans que es publiqui?

Àlex Figueras ha dit...

Efectivament, Àlex, un dia d'aquests haurem de fer el recopilatori de neologismes. T'he de dir, però, que "practicar el sexe" està sent substituït gradualment per "tenir sexe", una importació literal i claríssima de l'anglès.
Pel que fa als llibres que cites, només he llegit "El perfum" i no el recomano massa. "El código da Vinci" el tinc però no m'atreu gens i el realment és bo, segons bones fonts, és "Los pilares de la tierra".
D'altra banda, crec que avui en dia el terme best-seller correspon més a un gènere determinat que no pas a un llibre que es vengui molt. Així doncs, llenço una altra pregunta: pot existir un best-seller que no es vengui gens?

Anònim ha dit...

Jo deia que tots tres són llibres que m'han recomanat força cops, tot i que per alguna raó mai no els he llegit. Però és veritat que seria un error posar-los tots al mateix sac només pel fet de ser best-sellers. El cinema de Hollywood, per exemple, ens ha donat blockbusters (que més o menys serien l'equivalent fílmic del best-seller) de gran qualitat.