28.11.07

La solidaritat basca i els trens de la bruixa

No volia parlar de política en aquest bloc però hi ha moments en què resulta gairebé inevitable.
Ahir els diputats del PNB al Congrés dels Diputats van fer costat al Govern de l’Estat i van votar contra la moció de reprovació a la Ministra Álvarez, recolzada per tots els partits catalans amb l’excepció del PSC. Aquest singular eix Madrid-Bilbao va fer, doncs, que la moció no prosperés.
Des del punt de vista polític, sempre ha existit a Catalunya un cert enlluernament envers el País Basc; un enlluernament que mai he compartit. Des d’ahir, crec que tenim més motius per fer el nostre camí i deixar d’emmirallar-nos en qui és incapaç de mostrar un mínim de solidaritat. Que s’ho facin.
D’altra banda, he llegit a e-notícies un comentari que feia referència a els trens de Renfe com els trens de la bruixa. M’ha fet molta gràcia. Al meu poble, per la Festa Major, encara ve el tren de la bruixa. Recordo que, quan era petit, si aconseguies prendre-li l’escombra a la bruixa, tenies un viatge gratis. Han passat molts anys però, ara, en els trens de rodalies també t’obsequien amb viatges gratis si el tren arriba tard. A la fira, però, veies a la bruixa, t’hi podies encarar i intentar prendre-li l’escombra. A la Renfe, no, és intocable.