13.4.07

Terrorisme internacional

Hi ha una expressió fantàstica, cada cop més estesa en els mitjans periodístics i polítics, que és la de terrorisme internacional. Aquest terrorisme internacional és el ha colpejat darrerament Algèria i el Marroc, el que es mostra diàriament a l’Iraq i el que va provocar massacres a Nova York, Tel Aviv, Madrid, Londres o Bali. És un terrorisme efectivament internacional perquè afecta molts països però l’origen és sempre el mateix i no entenc perquè s’ha d’amagar amb eufemismes.
Al terrorisme d’ETA ningú el qualifica d’estatal, encara que mati a Madrid, Barcelona o Saragossa i el de l’IRA mai va ser un terrorisme britànic, encara que els seus atemptats s’estenguessin per totes les illes.
El terrorisme internacional no és un terrorisme danès-hondureny-canadenc-neozelandès; és sempre terrorisme islàmic. I-S-L-À-M-I-C. I no volguem enganyar-nos amb eufemismes.

3 comentaris:

Àlex ha dit...

Jo no crec que sigui cap eufemisme. Crec que simplement es refereix al fet que els atemptats s'han produït tant a NY com a Madrid com a Alger. L'expressió "terrorisme islàmic" també apareix cada dia als diaris, ningú l'evita, igual que l'expressió "terrorisme basc". Es més, els mitjans fins i tot acaben per deixar de parlar d'"organitzacions" o de "grups terroristes" o de "integristes radicals", per referir-se simplement als "islamistes", identificant plenament la religió en sentit genèric amb els assassinats. I crec que no es tracta d'això.

Àlex Figueras ha dit...

Quan es parla d'ETA es parla de "grup terrorista basc" i mai de "grup terrorista espanyol" encara que els seus atemptats tinguin lloc, com ja vaig dir, a Santa Pola, Málaga o Madrid.
En canvi, del terrorisme islàmic se n'hi diu "terrorisme internacional". Això forma part d'una retòrica de negació de l'evidència, d'una política d'apaivagament i d'autocensura per no ofendre a l'amenaça més gran que actualment té la llibertat.
Aquesta política d'apaivagament la van seguir durant els anys 30 la majoria d'estats occidentals davant Hitler i ja es va veure com va acabar. Sort que va aparèixer un Churchill.

Àlex ha dit...

Doncs a mi em sembla que s'utilitza més sovint "Al Qaeda", "terrorisme islàmic", o "els islamistes", així en general, que "terrorisme internacional". I que les raons per les quals de vegades s'utilitza aquesta última no són tan obscures.